Doe de gratis test: ben ik hoogsensitief?

Je ontvangt tips en inspiratie via de mail en blijft op de hoogte van mijn aanbod.
Je kunt je hiervoor altijd uitschrijven. Zie mijn privacyverklaring.

6 natuurlijke manieren om stress te verminderen door geur. Plus het anti-stress parfum recept.

Ben jij gespannen, gestrest of heb je moeite met slapen? Ontvang dan hier gratis 6 natuurlijke manieren om stress te verminderen door geur. Plus: het recept om zelf je anti-stress parfum te maken.

Ik wil die 6 anti-stress manieren!
Als je het niet kunt eten smeer het dan niet op je huid


← Terug naar overzicht

Heb je vragen? Mail me! daphne@rustenrein.nl


2 reacties op “6 natuurlijke manieren om stress te verminderen door geur. Plus het anti-stress parfum recept.

 1. joska schreef:

  Hallo Daphne,

  Ik ben senior met een ouder wordende huid en merk dat mijn benen en buik het droogst blijven.
  Ik heb met van alles gesmeerd, zelfs arganolie, maar deze plekken blijven droog.
  Heb je tips?

  hartelijke groet Joska

  1. rstenrein00 schreef:

   Beste Joska, Het smeren van arganolie is inderdaad een goede, jammer dat het je nog niet voldoende helpt. Is de olie wel pure arganolie? Pas op met synthetische mixen waarin staat dat er arganolie inzit maar dat het maar 1 ingredient is naast vele andere. Pure arganolie olie is heel goed en in het bijzonder geschikt voor de droge oudere huid! Maar er is meer om op te letten. Naast het smeren raad ik je aan te kijken waar je huid verder aan blootstaat. Factoren die je huid kunnen uitdrogen zijn ook zon, (sigaretten)rook, uitlaatgassen. Als het gaat om je huidverzorging moet je oppassen met niet teveel douchen, een (of maximaal twee keer) per dag is voldoende. En bij het douchen kun je producten gebruiken die je huid uitdrogen, zonder dat je dat weet. Denk bijvoorbeeld aan douchegel die uitdrogend werkt, doordat het synthetische ingredienten bevat zoals de schuimvormer SLS/SLES. Ik raad je dan ook aan om te kijken naar de ingredientenlijst. Voor meer info over ingredienten en hun werking kun je hier een document downloaden waar je daarover meer kunt vinden: https://rustenrein.nl/checklist-met-omstreden-ingredienten-en-natuurlijke-beautygeheimen/ Als het gaat om je benen kan ik me voorstellen dat je scheerschuim gebruikt die ook je huid kan uitdrogen. Goed hydrateren na het scheren dus. En als ik nog een douchetip mag geven: olie is het beste om in te smeren als je net onder de douche vandaan komt en je huid nog een beetje vochtig is na het afdrogen. Dan trekt de olie goed de huid in. Veel succes en als je nog vragen hebt laat het me vooral weten! Hartelijke groet, Daphne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *