fbpx

Doe de gratis test: ben ik hoogsensitief?

Je ontvangt tips en inspiratie via de mail en blijft op de hoogte van mijn aanbod.
Je kunt je hiervoor altijd uitschrijven. Zie mijn privacyverklaring.

De vraag die mijn leven veranderde..

Wat ik vroeger super lastig vond was dat ik andermans gedachten en gevoelens zo goed kon lezen. Als een vriendin zei dat het prima met haar ging kon ik heel goed aanvoelen of dat ook echt zo was. Zonder woorden. Maar door gewoon in haar ogen te kijken. Dan wist ik precies hoe de vlag erbij hing.

Heel fijn in een vriendschap als je elkaar goed begrijpt, maar tegelijkertijd was het ook erg lastig. Want doordat ik dat zo goed zag paste ik me ook heel snel aan. Ging het slecht met iemand dan voelde ik als het ware ‘mee’. En dan probeerde ik te helpen. Met tips en hulp. Super fijn als je zo voor anderen klaar kunt staan. Maar daar zit ook een keerzijde aan. Want ik was op een gegeven moment vooral heel erg bezig met anderen in plaats van met mezelf. Constant was ik bezig met wat anderen wilden, waar zij behoefte aan hadden.

Daarbij vergat ik mezelf. Ik ging over mijn eigen grenzen heen. Niet alleen omdat ik zo extern gericht was. Maar ook omdat dat wat de ander voelde ik óók voelde. Als iemand boos was dan voelde ik dat ook. Als iemand vrolijk was dan werd ik daar ook blij van. Hoe fijn het ook kan zijn om met anderen mee te leven en er voor anderen te zijn.. Als je daarin doorschiet dan doet dat je geen goed.

In die tijd heb ik op een gegeven moment ergens wat gelezen.. Het was een zin – of eigenlijk een vraag – die me wakker heeft geschud. Deze vraag wil ik graag met jou delen. Ik wil je uitnodigen om deze vraag ook aan jezelf te stellen…

Stel jij jezelf liever teleur dan een ander? 

Als het antwoord hier ‘Ja’ op is dan is dat best iets om over na te denken. Want als je dat eens doet is dat geen ramp, maar als dit jouw way of life is dan kan dat je uiteindelijk opbreken. En hoe fijn het ook is om er voor een ander te zijn, als je daarbij jezelf vergeet dan help je daar jezelf niet mee.

Als je je hierin herkent dan nodig ik je van harte uit voor de Spoedcursus HSP. Een snelle en effectieve online spoedcursus om het mooiste te halen uit je hoog sensitiviteit. Zodat je niet alleen waardevolle informatie over jezelf leert kennen, maar ook de tools krijgt om jezelf te beschermen. Beschermen tegen negatieve emoties van anderen. Beschermen tegen heftige indrukken van alledag. Beschermen tegen de enorme vermoeidheid die dat met zich meebrengt.

hoogsensitief

Meld je via deze link aan en dan staat de Spoedcursus HSP direct voor je klaar!

Liefs,

Daphne


← Terug naar overzicht

Heb je vragen? Mail me! daphne@rustenrein.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *