fbpx

Doe de gratis test: ben ik hoogsensitief?

Je ontvangt tips en inspiratie via de mail en blijft op de hoogte van mijn aanbod.
Je kunt je hiervoor altijd uitschrijven. Zie mijn privacyverklaring.

Een Kit Kat en Cindy momentje..

Vandaag was de dag dat ik weer aan het werk ging na twee weken vakantie vieren met mijn gezin. En meestal heb ik veel zin om er een fijne start van de werkweek van te maken. Maar vandaag was niet zo’n dag.

Vandaag was een dag dat er niet alleen een enorme berg werk te verzetten was, maar ook lukte niets echt. Of echt niets.

Dingen die al geregeld waren bleken nog niet af. Een groot canvas voor in mijn studio bleek bij het afhalen niet in mijn auto te passen. Mijn favoriete spijkerbroek zit nu vlak na de vakantie net iets (lees: echt veel) te strak. En ieuww, ik kwam iemand tegen waarvan ik weet dat ze achter mijn rug om over me roddelt. Ik moest allemaal stomme dingetjes regelen die je nou eenmaal moet regelen. Toen kwam er een stomme herinnering boven waar ik helemaal geen zin in had om aan te denken. Vervolgens las ik op een nieuwssite een vreselijk nieuwsbericht. En nou, dat kwam dus allemaal tegelijk.

Toen ik op een gegeven moment in mijn auto hard zat mee te schreeuwen met het nummer ‘Girls just want to have fun‘ van Cindy Lauper met mijn tweede Kit Kat in mijn mond… (niet aan te raden overigens: zingen, rijden en te snel Kit Kats eten tegelijk..) Toen realiseerde ik het mij pas..

Terwijl ik zong “I want to be the one to talk in the sun, oh oh girls they want to have fun” en ik de eerste tranen voelde branden.. Toen wist ik dat het zo’n moment was.

Een moment van diepe emotie, een emo-moment.drama queen en kit kat

Vroeger had ik hiervan gebaaaaald. Toen had ik er nog twee Kit Kats bijgepropt en was het volgende nummer wellicht ‘I want it that way‘ van de Backstreet Boys geweest.. Of ‘Hit me baby one more time‘ van Britney Spears. (ja lach maar 😉 )

Vroeger had ik dit veel vaker. Maar toen kon ik het niet goed plaatsen. Waarom voelde ik me zo? Waardoor kwam dat nou? En hoe kwam ik ervan af? Toen voelde ik me zo machteloos.

De overprikkeling, de overweldiging. Als ik me dan zo verdrietig voelde vond ik dat stom van mezelf, ik wilde dat niet meer. Maar hoe meer ik me ertegen verzette hoe lastiger dat werd.

Maar nu ik dat emo-moment weer had was ik er erg blij mee.

Want het herinnerde me eraan hoe ver ik gekomen ben. Hoeveel krachtiger!

Dat ik dat nu maar heel af en toe heb. En dat dat dan oké is.

Omdat het maar kort is. Omdat ik er controle over heb. Omdat ik het op tijd besef. Omdat ik het begrijp.

Emoties zijn oké, ook de boosheid, de frustratie, de angst of de woede. Als je het maar leert kennen en kanaliseren. Dat je weet waarom het er is en wat je er eventueel mee kunt doen.

Dat het je niet hard probeert weg te duwen, want daardoor gaat het niet weg. Sterker nog: dan wordt het alleen maar erger. Maar laat je emoties ook niet de overhand hebben, laat je er niet door leiden.

Laat je leiden door je intuïtie, niet door je emoties.

Maar gebruik je emoties als een bron van kennis. Zodat je er wat mee kunt en er wat van leert.

Of niet, het kan er ook gewoon even zijn en overgaan in iets fijners. Zoals voor mij nu het schrijven van dit bericht aan jou 🙂

Meer weten over hoe je die emo-momenten kanaliseert? Kom dan gezellig naar mijn online webinar. Daar vertel ik je van alles over de plus- en minpunten van hoog sensitiviteit.

Meld je nu aan via deze link.

Tijdens het webinar zie je mij en mijn scherm, anderen zien jou niet. Het webinar is geheel gratis en online.

Geniet van je dag lieve hsp!

Liefs,

Daphne

Volg je Rust en Rein al op Instagram? Hier inspireer ik je graag in beeld, woord en soms ook geluid 🙂

 


← Terug naar overzicht

Heb je vragen? Mail me! daphne@rustenrein.nl


2 reacties op “Een Kit Kat en Cindy momentje..

 1. wen schreef:

  Dank je wel…
  Vet emo moment hier ook…helaas geen Kit Kat in huis …
  heeej juist bij dit bericht doen mijn emoticoons het niet…
  maar goed dat ik ook iets sterker ben inmiddels… anders zou dat me zo weer terug in mijn bubbel hebben kunnen brengen.

  Liefs xxx

  1. rstenrein00 schreef:

   Haha dan beter een appel eten bij dat moment Wen 😉 Fijn dat je manieren hebt gevonden om je sterker te voelen! Fijne dag, liefs Daphne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *