fbpx

Doe de gratis test: ben ik hoogsensitief?

Je ontvangt tips en inspiratie via de mail en blijft op de hoogte van mijn aanbod.
Je kunt je hiervoor altijd uitschrijven. Zie mijn privacyverklaring.

Overgave

Oeh er staat iets supergaafs in de planning! Ik ben er nu heel druk mee bezig. Het is een spiksplinternieuw project om hoog sensitievelingen enorm te helpen. Op een heel laagdrempelige manier. Op een wijze die nog niet bestaat. Helemaal nieuw en uniek. Zo spannend!

Controlfreak

En als ik dan bezig ben met zo’n project moet het ook helemaal goed zijn en kloppen. Soms kan ik best een ‘controlfreak’ zijn haha.. Als er bijvoorbeeld in deze tekst een ‘d’ of een ‘t’ fout zou staan zou ik daar best van balen. Maar tegenwoordig laat ik het wel veel sneller los dan vroeger.

Vroeger was dat wel anders. Zo’n tien jaar geleden had ik behoorlijk last van mijn wens dat alles lukte. Dat alles ging zoals ik dat in gedachten had. Dat op alle gebieden in mijn leven alles goed moest gaan. Een soort van ‘schijncontrole’ is dat eigenlijk.

Het leven

Overgeven aan de stroom van het leven.

Overgeven aan de stroom van het leven.

Want tja het leven gaat gewoon niet altijd goed. Het leven is onvoorspelbaar. Het leven kent zijn grillen en verrassingen. Heel veel heb je zelf in de hand. Jij staat aan het roer van jouw schip. Maar als de golven heel hoog zijn dan kun je best even van koers veranderen.

Als je teveel vasthoudt aan dingen waarop je geen controle hebt dan kun je het jezelf behoorlijk lastig maken.

Loslaten

Loslaten is iets dat ik heb moeten leren. Loslaten in plaats van willen veranderen waar je toch geen controle over hebt. Zoals andermans nukken en oordelen bijvoorbeeld. Je kunt niet iedereen tevreden stellen. Sterker nog: dat moet je ook helemaal niet willen! 😉

Overgave

Ik weet nog heel goed dat ik – jaren geleden toen ik nog in een kantoor werkte – op een post-it blaadje schreef: Overgave. En dat blaadje plakte ik dan in mijn lade op kantoor. Als een reminder dat ik me over mocht geven aan het leven. Telkens als ik dan wat nodig had uit die lade zag ik dat woord staan: Overgave.

Een mooie om over na te denken op deze prachtige lentedag: geef ik me over aan de stroom van het leven of verzet ik me teveel tegen dingen waar ik geen invloed op heb? 

Keep you posted!

Binnenkort vertel ik je meer over het nieuwe project. Het unieke laagdrempelige project dat jou enorm zal helpen om je meer over te geven aan het leven. Om jou te helpen om het mooiste te halen uit je hoog sensitiviteit!

Tot snel 💖

Liefs,

Daphne

Volg je Rust en Rein al op Facebook en Instagram? Hier inspireer ik je graag in beeld, woord en soms ook geluid 🙂


← Terug naar overzicht

Heb je vragen? Mail me! daphne@rustenrein.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *