fbpx

Doe de gratis test: ben ik hoogsensitief?

Je ontvangt tips en inspiratie via de mail en blijft op de hoogte van mijn aanbod.
Je kunt je hiervoor altijd uitschrijven. Zie mijn privacyverklaring.

Waarom ik een HSP soms anders noem

Als je hoog sensitief bent dan word je ook wel HSP genoemd. HSP staat voor hoog sensitief persoon. Maar ik noem HSP’s soms ook anders. De naam die ik graag geef aan ‘ons’ is hoog sensitieveling. Dat doe ik niet altijd, want HSP is vaak de gangbare term. Maar ik zie HSP’s ook graag als hoog sensitieveling. Omdat ik dat lief vind klinken.

Want hoog sensitievelingen kunnen soms best hard voor zichzelf zijn. Als je moe bent baal je dat je dat bent. Als je niet goed tegen grote groepen personen kunt dan kun je jezelf streng toespreken. Als je onrust voelt in je lijf dan kun je dat negeren. Als je bang bent om bepaalde stappen te ondernemen kun je daarvan af zien, zelfs als je het eigenlijk heel graag wilt.

En hoe strenger en harder jij voor jezelf bent hoe lastiger het wordt om die rust, ontspanning, geluk en vrijheid te voelen. Om je lichaam en ziel te voelen stromen.

Daarom wil ik zo graag dat jij lief bent voor jezelf. Dat jij jezelf niet ziet als iemand die streng moet zijn voor zichzelf, maar die juist super lief moet zijn voor zichzelf! En als jij dat bent voor jezelf dan kun je dat ook zijn voor anderen. Dan ‘stroomt het’!IMG_5176

Als jij de tijd en aandacht neemt voor jezelf en jouw hoog sensitiviteit dan zal je daar zoveel aan hebben. Dan zal je merken dat het leven steeds gemakkelijker gaat, dat je veel minder weerstand, kwetsbaarheid en ongemak voelt. Dat je steeds meer in je kracht staat.

 

Liefs,

Volg je Rust en Rein al op Instagram? Hier inspireer ik je graag in beeld, woord en soms ook geluid 🙂


← Terug naar overzicht

Heb je vragen? Mail me! daphne@rustenrein.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *