fbpx

Doe de gratis test: ben ik hoogsensitief?

Je ontvangt tips en inspiratie via de mail en blijft op de hoogte van mijn aanbod.
Je kunt je hiervoor altijd uitschrijven. Zie mijn privacyverklaring.

Zelf een spirulina maskertje maken

Als je even tijd maakt voor een fijn beauty momentje, dan kan dat je huid een heerlijke oppepper geven. Als je dit bovendien met aandacht doet, levert het je een ontspannen ervaring op. Wat ik op zo’n moment erg fijn vind is om mezelf te verwennen met een maskertje. Je huid reinig je dan eerst met een natuurlijke cleanser. Op je gereinigde huid breng je dan je maskertje aan. Dat hoeft helemaal geen ingewikkeld recept te zijn. Je kunt bijvoorbeeld een maskertje maken met een van de vele superfoods. De ingrediënten kun je gewoon in je keukenkastje hebben liggen!

Spirulina voor je huid

Spirulina is een blauwgroene alg die een grote hoeveelheid voedingsstoffen en mineralen bevat. Super gezond voor in een smoothie, maar ook voor op je huid. Het bevat vele vitamines, mineralen, aminozuren en antioxidanten. Het zuivert en versterkt de huid en bestrijdt vrije radicalen. Ik vind het fijn om het te mengen met geitenyoghurt, omdat het mijn huid lekker verkoelt. Je kunt ook koeienyoghurt gebruiken. Yoghurt werkt als een milde exfoliant die helpt dode huidcellen te verwijderen. Maar je kunt het ook mengen met honing als je bijvoorbeeld een ontstekingsgevoelige huid hebt of honing gewoon heel lekker vindt ruiken 🙂

Zelf maken

Je hebt slechts 2 ingrediënten nodig om dit masker te maken: Spirulina masker maken

– 3 theelepels geiten- of koeienyoghurt;
– 1 theelepel spirulina.

Mix deze ingrediënten door elkaar. Breng het aan op je gezicht. Laat het 15-20 minuten intrekken. Neem een selfie van je groene gezicht! Verwijder het daarna met een vochtig washandje. Dep je huid droog met een handdoek en breng meteen een fijne moisturizer aan. Na een maskertje vind ik een goede olie altijd heerlijk: bijvoorbeeld arganolie of avocado olie.

Mijn ervaring met dit maskertje was dat het heerlijk verkoelend aanvoelde toen ik het opbracht. Toen het opdroogde voelde het wat strakker aan. Na het afhalen voelde mijn huid heerlijk zacht aan. De olie die ik erna opdeed trok er goed in en daardoor voelde mijn huid nog zachter aan. Zeker voor herhaling vatbaar dus!

Veel plezier!

Volg je Rust en Rein al op Instagram en Facebook? Hier inspireer ik je graag in beeld, woord en soms ook geluid 😉


← Terug naar overzicht

Heb je vragen? Mail me! daphne@rustenrein.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *